Boomverzorging

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. In zeker zin zorgen ze voor ons, maar wij moeten ook voor hen zorgen. Eijkelboom bv is dé erkende specialist in boomverzorging, dankzij de inzet van onze hoveniers en gecertificeerde boomverzorgers (European Tree Workers). Zo snoeien wij bomen met behulp van hoogwerkers, maar ook kunnen wij zieke en dode bomen op moeilijk bereikbare plekken weghalen. Daarnaast voeren onze ETW'ers ook boomcontroles uit om te ontdekken of de bomen nog veilig staan, ook kunnen zij advies geven bij ziekten en plagen. 

Wij zorgen voor groen, wij zorgen voor bomen.

Eijkelboom voert tevens VTA-keuringen (Visual Tree Assessment) uit. Deze zijn sinds 1995 wettelijk verplicht voor bomen in de nabijheid van wegen. Door de keuringen uit te voeren in combinatie met een GPS-meting worden de geïnspecteerde bomen nauwkeurig gelokaliseerd op de GBKN-kaart (de grootschalige basiskaart) van Nederland.

Onze werkzaamheden rondom het verzorgen van bomen zijn gevarieerd, enkele voorbeelden:
- Snoeien, zoals begeleidingssnoeien en onderhoudssnoeien
- Rooien, van stam tot en met stobbe
- Verplanten, met behulp van een telekraan of verplantmachine
- Eikenprocessierups voorkomen en/of bestrijden.
- Groeiplaatsverbetering, waarbij in (meestal) stedelijk gebied wordt geprobeerd een optimale ruimte te creëren voor de boom. Denk hierbij aan het verbeteren van de grondkwaliteit, maar ook aan het aanleggen van beluchtingssystemen en zorgen voor bemesting. 

 

Meer foto's