Historie

De geschiedenis van Eijkelboom voert terug tot 1793, waarin Jan Eijkelboom met de reparatie van een sluisdeur de basis legt voor het bedrijf, dat zich vanaf die tijd voornamelijk toelegt op timmerwerkzaamheden. Achterkleinkind Hendrik Jan Eijkelboom is de feitelijke oprichter van het bedrijf Eijkelboom, dat sinds 1877 onder deze naam werkzaamheden uitvoert op het gebied van de groenvoorzieningen en de wegenbouw. De timmerwerkzaamheden komen in de jaren daarna steeds meer op de achtergrond, om op een gegeven moment geheel te verdwijnen.

In 1972 wordt het bedrijf omgezet in een b.v. Eijkelboom groeit uit tot een toonaangevend integraal werkend aannemersbedrijf op het gebied van groenvoorzieningen en wegenbouw. In de jaren negentig is Eijkelboom door toenmalig eigenaar Wim Vermeulen verkocht aan de Hogenbirk Groep b.v. In 1996 kwam daar de overname van de activiteiten, mensen en machines van Tuintechniek “Klarenbeek” b.v. bij, dat als fijnhovenier met de tuin- en landschapsarchitectuur een uitbreiding van de kennis en vaardigheden van Eijkelboom betekende. Enkele jaren daarna werd de Hogenbirk Groep overgenomen door Dura Vermeer. Zowel de hoveniers als de tuin- en landschapsarchitect van het bedrijf vormden een welkome aanvulling op de activiteiten waarmee Dura Vermeer in de markt stond.

Sinds 2008 is Eijkelboom weer een 100% zelfstandige onderneming. In de jaren daarna heeft Eijkelboom zich verder gespecialiseerd in dak- en gevelgroen. In 2010 kwamen hier ook infra care en hulp bij calamiteiten, het zogenoemde ‘incidentmanagement’ bij.